,,O seară cu versuri, vibrații vechi și noi, o întoarcere în timp…”
Cenaclul ,,Pavel Dan” și membri ai grupării ,,Să ciTimlșoara” au descins, cu poezie și povestiri, în seara Solstițiului de vară, 21 iunie, la străvechea Turbină timișoreană din vestitul și, parcă, mereu arhaicul, dar și întineritul cartier Fabric. A rămas, credem, în memoria celor prezenți, o seară în care lumina și literatura, poezia însăși, s-au îngemănat, s-au învăluit, până târziu, într-o ambianță și o comuniune, (fără urmă de exagerare), de adevărată magie.
Spicuim două impresii, care, împreună cu imaginile, vorbesc de la sine:
,,Ieri, 21 iunie, într-o zi cu lumină cât o poveste, la capătul Timișoarei, acolo unde orașul se contopeşte cu natura, a fost o seară cu adevărat specială. Colterm a deschis porțile Nodului Hidro, pentru un eveniment în care poezia și ingineria s-au întâlnit sub același acoperiș.
Alături de membri ai Cenaclului literar „Pavel Dan” din Timișoara, una dintre cele mai vechi hidrocentrale din Europa şi-a spus propria poveste.
A fost o seară cu versuri, vibrații vechi și noi, o întoarcere în timp și, în același timp, o privire spre viitor. Le mulțumim tuturor celor care ne-au trecut pragul pentru a transforma acest loc industrial într-un spaţiu al culturii și al memoriei orașului. Energia Timișoarei nu vine doar din apă sau din rețele, ci și din poveștile care ne unesc.” Postarea publicată de Colterm S.A.
Întâlnire cu literatura la hidrocentrala din Fabric.
,,Cățelușa locului a ascultat fascinată poeziile prietenilor de la Cenaclul literar „Pavel Dan” Timișoara și poveștile lui Daniel Timariu și Geo Moisi.
La urmă, angajații locului ne-au spus că e o bătrânică a cărei vârstă nu o cunoaște nimeni. Apăruse aici prima dată în urmă cu vreo zece ani. Poate e chiar spiritul cartierului Fabric, care se așază din când în când în mijlocul oamenilor pentru a le afla istoriile și a înțelege cât s-a mai schimbat orașul și lumea”. (Adrian Petru Stepan)
Să-i amintim și pe paveldaniștii care s-au manifestat liric la eveniment : Anastasia Coste Stiegelbauer, Delia Costea, Laura Loga, Marius Dimcea, Vlad Ciurescu, Floricel Bogdan, Octavian Hrițcu, Marian Oprea și Eugen Bunaru, îndrumătorul cenaclului.
Montaj (selecție texte, poze) : E.B.
Foto : Anastasia Coste S., Delia Costea, Adrian P. Stepan, M. Dimcea, E.B.
A consemnat Forum Studențesc